Unele promisiuni din Scriptură sunt la fel de riguroase precum poruncile și avertizmentele. Ceea ce Dumnezeu ne promite nouă, reprezintă de fapt și amenințări ale realității, acele tipuri de umbre pe care noi încercăm să le evităm.

Când Iosua a stat la marginea Țării făgăduite, Dumnezeu i-a spus: “Fii tare și curajos! Nu te îngrozi și nu te înspăimânta. Fiindcă Domnul Dumnezeul tău este cu tine oriunde vei merge! “. ( Iosua 1:9)   Dumnezeu spune “Fii tare și curajos”, dar de fapt spune mai mult de atât, spune să ne pregătim pentru bătăliile credinței, citind din Cuvântul Său. Și pentru asta trebuie să învățăm cum să citim.

Citește cu Mintea ta.

Uneori când citim Biblia, după un timp, realizăm că citim fără să înțelegem cu adevărat ce este scris. Ochii noștrii pot parcurge fiecare cuvânt, paragraf sau chiar pagini, în timp ce mintea noastră este cu totul într-un alt loc.  Felul de citire pe care Dumnezeu îl dorește necesită mai multă răbdare, atenție și gândire decât noi ne-am obișnuit să-I acordăm Bibliei.

Citește cu Inima ta

Deseori putem citi și citi și reciti și niciodată să și simțim.  Unii ne considerăm curajoși și tari doar pentru că Biblia scrie că așa ar trebui să fim, nu pentru că am experimentat asta. Analizarea și înțelegerea nu vor fi de ajuns în viața reală, avem nevoie să citim, să așteptăm, să ne rugăm și să ne gândim până când simțim Biblia și ne bucurăm în ceea ce citim.

Citește cu mâinile tale.

Gândirea fără a medita va submina citirea noastră biblică și așa este și când simțim și totuși nu facem nimic. Unii dintre noi ne simțim iubiți, inspirați sau chiar convinși în legătuă cu ce citim, dar nu facem nimic. Citim, citim și iar citim și nimic nu se schimbă.  Curajul poate nu va veni în acel moment sau pentru o perioadă, dar nu vei găsi curajul adevărat în Dumnezeu până când nu vei face pași spre El.

Citește cu gura ta.

Când citești Biblia, citește-o cu gura ta. O parte din a găsi curaj și a persevera în curaj este aceea de a spune și altora să fie curajoși sau de a le spune ce a făcut Hristos în viața ta. Cine ar putea avea nevoie astăzi să audă ce ai citit tu în Biblie sau cum Scriptura ți-a stabilizat bucuria, puterea sau perseverența de a-L onora pe Dumnezeu?

Citește cu Dumnezeul tau.

Tot cititul, simțitul, gânditul, vorbitul sau chiar făcutul nostru, va fi în van dacă El nu este cu noi. În Iosua 1:9 Dumnezeu îl întreabă pe Iosua “Nu ți-am poruncit Eu?” Adevărata sursă al adevăratei puteri este în Dumnezeu.

Atunci când citești, suferi, trăiești, să știi că Dumnezeu tău este cu tine.

Citește ca să Îl ai pe El și tu să fii al Lui.

 

Articol scris de Marshall Segal:

https://www.desiringgod.org/articles/read-the-bible-with-all-of-you