Apărătorii libertății religioase îi îndeamnă pe creștini să boicoteze Jocurile Olimpice de la Beijing 2022

Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing din 2022 urmează să aibă loc la începutul lunii viitoare.

Organizațiile de susținere a libertății religioase îi îndeamnă pe creștini să boicoteze evenimentul din cauza persecuției din China a creștinilor și a altor minorități religioase. Miercuri, grupul de supraveghere a persecuției religioase Open Doors USA a lansat lista ce conține Topul Mondial al Persecuției cu primele 50 de țări în care este cel mai dificil să fii creștin.

În timpul conferinței de presă de la lansarea listei, David Curry, directorul general al Open Doors, a vorbit despre persecuția de către Partidul Comunist Chinez împotriva creștinilor și a altor minorități religioase, inclusiv a musulmanilor uiguri, care ar fi fost supuși muncii forțate. Curry a cerut un boicot asupra viitoarelor jocuri de iarnă, deoarece este „un exemplu al modului în care China folosește sportul, banii și investițiile în infrastructură din întreaga lume pentru a acoperi încălcările drepturilor omului”.

„Open Doors face apel la fiecare creștin să se alăture acestui boicot al Jocurilor Olimpice în numele fraților și surorilor noștri persecutați din China”, a declarat acesta, îndemnând creștinii să nu urmărească Jocurile Olimpice de iarnă. Între timp, Vocea Martirilor o organizație internațională dedicată protejării drepturilor creștinilor persecutați, a lansat o campanie de rugăciune care îi îndeamnă pe creștinii din întreaga lume să se roage pentru credincioșii chinezi în timpul Jocurilor Olimpice de la Beijing.

„Olimpiadele sunt întotdeauna un spectacol minunat cu realizări atletice inspiratoare. Dar să nu uităm ceea ce guvernul gazdă nu vrea să vedem: pastori închiși, clădiri bisericești distruse și o lipsă totală de libertate religioasă”, a declarat Todd Nettleton. Nettleton a împărtășit, de asemenea, câteva moduri în care credincioșii se pot ruga pentru frații și surorile lor chinezi în Hristos.

Rugați-vă ca pastorii și liderii bisericii să rămână credincioși adevărului biblic, în ciuda presiunii guvernamentale de a face compromisuri. Rugați-vă pentru încurajarea credincioșilor chinezi, ca ei să experimenteze unitatea și părtășia ca membri ai Trupului lui Hristos”, a spus el. De asemenea, Nettleton i-a îndemnat pe credincioși să se roage pentru ca Evanghelia să fie răspândită printre participanții la Jocurile de iarnă și liderii locali, regionali și naționali ai Partidului Comunist.  „De asemenea, trebuie să ne rugăm pentru distribuirea în siguranță a Bibliilor în fiecare parte a Chinei”, a conchis el.