Actrița cunoscută pentru interpretarea emoționantă a fetiței în haină roșie din filmul emblematic „Lista lui Schindler” regizat de Steven Spielberg este acum o femeie de 32 de ani care are misiunea de a ajuta refugiații ucraineni.

Oliwia Dabrowska avea 3 ani când a apărut în memorabila scenă, a fost un element cheie în efortul filmului de a spune povestea unui membru al partidului nazist care a ajutat evreii să scape de moarte în timpul Holocaustului.

Actrița a postat pe 9 martie o imagine care include o fotografie din scena în care a apărut în film. În fotografia postată de Dabrowska este schimbată însă haina fetiței în culoarea albastră, în semn de solidaritate pentru ucrainenii care suferă sub invazia brutală a președintelui rus Vladimir Putin.

„Ea a fost întotdeauna simbolul speranței”, a scris Dabrowska, referindu-se la personajul ei din „Lista lui Schindler” și incluzând emoticoane cu o inimă, precum și steagurile ucrainean și polonez.

Actrița a cerut ajutorul publicului într-o postare separată, detaliind nevoia imensă de medicamente, bandaje, case pentru refugiați și alte donații esențiale – inclusiv timp și voluntariat.

„Avem nevoie de sprijinul vostru!” a scris Dabrowska.

O altă postare distribuită pe pagina actriței a menționat că aceasta se află la graniță și ajută la transportul refugiaților către locuințe temporare din Polonia.