Un fost ofițer american care a condus Armata Forțelor de Elită în multe misiuni în Afganistan, Michael Waltz, declară că Afganistan este acum un sanctuar pentru teroriști.

Serviciile secrete au comunicat Comitetului Forțelor Armate, din care Waltz face parte, că Al Qaeda și ISIS se formează din nou, intenționând noi atacuri în vest.

Waltz susține că, la doar un an de când America pur și simplu a înmânat puterea talibanilor, militanții islamici de pretutindeni au căpătat un impuls mai puternic.

În timp ce talibanii în mod public au celebrat un an de când sunt la putere, majoritatea cetățenilor afgani nu au ieșit în străzi, ci au stat în casă, îngrijorați cu privire la condițiile grele de trai sub conducerea ideologiei talibanilor, aceeași de acum 20 de ani.

Femeile nu mai pot obține joburi în guvern, le este interzis să călătorească singure, iar tinerele nu mai au niciun acces legal la educație.

Economia țării suferă, iar 97% din populație este în sărăcie lucie și chiar foametea este răspândită. Pe lângă problemele economice, cetățenii Afganistanului se confruntă cu probleme de siguranță. Un locuitor din Kabul, Abdul Mujeeb, a spus, „noi încă vedem aceleași explozii și atacuri sinucigașe la care obișnuiam să fim martori în trecut.

”Situația creștinilor este mai gravă ca oricând. Afganistan a trecut pe locul întâi, în locul Coreei de Nord, în lista Asociației Open Doors cu privire la cele mai periculoase țări pentru creștini. Credincioșii nu îndrăznesc să se întâlnească în public, pentru a face cumpărături sau a merge la medic. Talibanii au procurat liste cu numele creștinilor din țară și merg din oraș în oraș pentru a-i vâna.

Surse: CBN NEWS, OPEN DOORS