Afganistan: Condiții mai dure decât în Coreea de Nord

În ultimii 20 de ani, Coreea de Nord s-a fost în fruntea clasamentului țărilor din Indexul Global al Persecuțiilor. În 2021 însă, după ce talibanii au preluat puterea, situația creștinilor din Afganistan s-a înrăutățit și mai mult. În felul acesta, țara a ajuns pe primul loc în topul celor mai persecutate țări în ceea ce privește libertatea religioasă. Pe primele zece locuri se află în continuare Coreea de Nord, Somalia, Libia, Yemen, Eritreea, Nigeria, Pakistan, Iran și India. Bărbații creștini din Afghanistan riscă o moarte aproape sigură, în caz că le este descoperită credința. Ei sunt «vânați» de luptătorii talibani, care merg chiar din ușă în ușă, pentru a-i căuta. Femeile sunt adesea victime ale violului, ale căsătoriilor forțate sau ale traficului de persoane. O mare parte din populația creștină a fugit în zonele rurale sau în taberele de refugiați din țările învecinate, toate acestea fiind, de asemenea, incluse în lista Indexului Global al Persecuțiilor. Frații și surorile noastre în credință sunt singuri, însă noi nu-i vom lăsa de izbeliște, ne vom ruga pentru ei!

Ce să ne rugăm pentru Afghanistan?

– Să ne rugăm pentru credincioșii ascunși din Afganistan, ca să fie protejați de violența talibanilor și a familiilor lor musulmane.
– Să-i cerem lui Dumnezeu să-i facă pe liderii talibani să susțină și să păzească viața umană și ca Dumnezeu să le transforme inimile de la ură la iubire.
– Să ne rugăm pentru ca lucrătorii creștini din țara să aibă oportunități să sprijine afganii cu har și dragoste.
– Să-i cerem lui Dumnezeu să sprijine și să binecuvânteze lucrarea printre afganii refugiați și migranți din afara țării.
– Duhul Sfânt să întărească și să crească biserica afgana din întreaga lume.