Una dintre cele mai mari platforme biblice online și mobile a împărtășit patru sfaturi pentru o implicare mai consecventă în citirea Bibliei în 2022.

În fiecare lună ianuarie, populara aplicație biblică YouVersion observă o creștere a abonaților, pe măsură ce oamenii se hotărăsc, la început de an, să citească mai mult Scripturile. Anul acesta nu a fost diferit, deoarece oamenii s-au abonat doar pe 1 ianuarie la peste 1,1 milioane de planuri de citire a Bibliei.

În timp ce aceste obiective sunt întotdeauna stabilite cu entuziasm în primele zile ale noului an, cercetările arată că majoritatea rezoluțiilor eșuează până la jumătatea lunii februarie. Asta ridică întrebarea: dacă nu toate rezoluțiile eșuează, ce fac diferit cei ce rămân consecvenți pentru a-și atinge cu succes obiectivele?

În cartea sa Atomic Habits, James Clear spune: „Toate lucrurile mari vin de la începuturi mici. Sămânța fiecărui obicei este o singură decizie mică. Dar pe măsură ce acea decizie se repetă, un obicei crește și devine mai puternic.”

Această explicație simplă a modului de a crea obiceiuri sănătoase face ca obiectivele aparent imposibile să fie mai ușor de atins. Iată ce ne propune aplicația YouVersion:

1. Leagă citirea Bibliei de un alt obicei împământenit. De exemplu, dacă primul lucru pe care-l faci după ce te trezești este să deschizi telefonul, citește mai întâi de pe telefon versete din Biblie.

2. Hotărăște-te să fii consecvent: stabilește-ți o perioadă din zi, cea mai potrivită pentru tine, și pune-ți o alarmă care să-ți amintească de faptul că a sosit timpul să citești.

3. Citește împreună cu un prieten. În felul acesta veți putea împărtăși ce ați citit și vă veți ajuta unul pe altul să fiți perseverenți.

4. Fă lucrurile într-un mod nou. Chiar dacă citim ani la rând aceeași Biblie, putem să o facem de fiecare dată într-un mod nou: alege un plan nou, o traducere diferită sau încearcă Biblia în format audio.