Alianța Evanghelică Mondială (AEM) și Alianța Evanghelică Europeană (AEE) au chemat credincioșii la o zi specială de rugăciune pentru ca războiul din Ucraina să ia sfârșit.

Bisericile evanghelice sunt rugate să pună deoparte ziua de miercuri, 24 august, Ziua Independenței în Ucraina, pentru a „declara dependența noastră față de Dumnezeu, Cel care poate să aducă pacea adevărată în inima fiecăruia, în fiecare familie și chiar popoarelor”.

Pe 24 august 2022 se vor împlini șase luni de când Rusia a invadat Ucraina.

„De-a lungul a șase luni, milioane de Ucraineni s-au deplasat în alte locuri prin țară sau au căutat refugiul peste graniță, motiv pentru care multe familii au fost nevoite să se despartă.” „Să ne rugăm pentru sfârșitul acestui război, pentru sfârșitul pierderii de vieți, pentru sfârșitul distrugerii și al atrocităților care au loc și pentru un început al vindecării,” a spus Thomas Bucher, secretarul general al AEE.

Bucher a mai declarat că „de-a lungul istoriei, Dumnezeu a schimbat în mod surprinzător situații îngrozitoare și fără speranță, și El o poate face din nou. Haideți să ne rugăm pentru vindecare și pentru reconciliere, ca Rusia și Ucraina să trăiască în pace ca națiuni independente.

”De asemenea, Alianța Evanghelică Mondială a creat un ghid de rugăciune pentru ca familiile să se roage împreună pentru Ucraina.Sursa:

Premier Christian News