Trussell Trust, o organizație de caritate din Marea Britanie, laudă bisericile pentru sprijinul enorm acordat băncilor de alimente din țară.

Cea mai mare rețea de bănci de alimente din Marea Britanie a lansat joi un apel de urgență, avertizând că se confruntă cu cea mai grea iarnă din toate timpurile, deoarece mai mulți oameni riscă să ducă lipsă de alimente, în contextual unei crize financiare care se agravează.

Trussell Trust, care susține o rețea de 1 300 de bănci alimentare din întreaga țară, multe dintre ele fiind în biserici, a declarat că a cunoscut o creștere dramatică a nevoilor cu care se confruntă oamenii.

Conform declarațiilor, a distribuit cu 46% mai multe colete cu alimente, în august și septembrie, decât a făcut-o în anul 2021 și estimează că va distribui 1,3 milioane în următoarele șase luni, inclusiv jumătate de milion dedicate copiilor.

De asemenea, a avertizat că, pentru prima dată, cererea depășește donațiile, ceea ce înseamnă că băncile alimentare trebuie să achiziționeze mai multe alimente.

„Cu ocazia crizei care a crescut prețurile la energie și împinge oamenii mai adânc în sărăcie, creșterea necesităților vieții acesteia provoacă un tsunami de nevoi pentru băncile de alimente”, a spus CEO-ul Trussell Trust, Emma Revie.

„Nu am vrut niciodată să facem apel la un astfel de ajutor, am prefera să nu fie deloc nevoie de bănci de alimente. Dar acum ei au nevoie de ajutor pentru a supraviețui, nu avem altă opțiune”, a spus ea.

Revie a cerut guvernului să ofere un ajutor care vizează direct persoanele cu cele mai mici venituri, în contextul în care datele oficiale arătă că Marea Britanie se confruntă cu cea mai mare creștere a prețurilor alimentelor din 1980 până în prezent.

Jessica Foster, responsabilă a bisericii Trussell Trust, a declarat că bisericile fac tot posibilul pentru a face față crizei financiare.

„Suntem atât de recunoscători bisericilor. Nu am exista fără biserici și susținători creștini. Mulți dintre voluntarii noștri sunt creștini, multe dintre băncile noastre de alimente sunt găzduite în biserici și bisericile ne primesc cu brațele deschise. Atât de mulți sunt așa de generoși. Suntem foarte recunoscători și știm cât de mult se implică bisericile în acest moment”, a declarat Foster.

Ea a încurajat oamenii să ia legătura cu banca lor locală de alimente pentru a vedea cum pot ajuta.

Menționăm că și în România există bănci pentru alimente care colectează produse alimentare de bază de la peste 50 de companii private. Produsele sunt distribuite în mod gratuit către beneficiari din ONG-uri și centre ce găzduiesc persoane aflate în dificultate: orfani, bătrâni, copii și adulți în prag de sărăcie sau persoane cu dizabilități.

Sursa: Premier Christian News