Milioane de copii ucraineni au fost afectați de atacurile intense ale Rusiei asupra Ucrainei. Mulți dintre acești copii împreună cu mamele lor au plecat din țară și s-au refugiat în țările vecine. Pentru a le ușura experiența traumatică, o echipă filipineză de la Cartea Cărților a călătorit în Polonia pentru a le aduce acestor copii Cuvântul lui Dumnezeu și pe Memo.

Când mamele ucrainene au fost întrebate de ce și-au părăsit căminul și și-au lăsat soții în Ucraina, ele au răspuns că au făcut asta de dragul copiilor lor. Marina Rylowa, una dintre mame, a spus: „Este atât de greu să îi lași în urmă pe cei mai importanți oameni din familia ta, dar pe copii noștri îi trezeau zgomotele bombardamentelor la ora 5 dimineața. Nu mai erau în siguranță”.

Psihologii spun că efectul războiului asupra copiilor poate fi unul de lungă durată. Din această cauză, coordonatorul Cartea Cărților din Filipine, Icko Gonzalez, spune că au venit cu o echipă pentru a le aduce bucurie copiilor ucraineni refugiați. „Când îi întâlnești prima dată pe acești copilași, au fețele posomorâte și nu par prea entuziasmați să te primească, dar răspund pozitiv în momentul în care le zâmbești, când îi îmbrățișezi sau când le arăți dragoste,” a spus Gonzalez.

În timpul în care vor fi prezenți în Polonia, membrii echipei vor face tot felul de jocuri și activități cu copiii refugiați, sau vor viziona împreună cu ei episoade din Cartea Cărților. Chiar și după ce echipa va pleca, un lucru va rămâne cu acești copii, și anume nădejdea care poate fi găsită în Isus.

Fiul Marinei Rylowa, care se numește Roma, a spus, „Îmi place să mă uit la desene și să joc acele jocuri. Episodul meu preferat este la început, când este vorba despre lupta dintre Dumnezeu și cel rău. Dumnezeu a creat toată lumea, El este puternic și poate să oprească războiul din Ucraina”.

După ce au vorbit cu reporterii CBN News, Rylowa și copiii ei s-au întors în Kharkiv, Ucraina. Ei nu sunt în totală siguranță acolo, dar s-au întors cu nădejdea că Dumnezeu este împreună cu ei.

Sursă: CBN NEWS.