Te uiți sau nu? Această întrebare este îndreptată către mulți lideri creștini din Europa. Cupa Mondială din Qatar este un eveniment controversat pentru oamenii care vor să aibă o trăire morală. Săptămâna trecută, în vestul Europei, au apărut cele mai multe articole despre acest subiect.Săptămânalul german catolic Die Tagespost titra pe prima pagină: „Țara gazdă a Cupei Mondiale și recordul său păcătos”.

Revista franceză Le Pélerin vorbește despre „Cupa Mondială a tuturor scandalurilor”. Între timp, însă, revista consideră că este „inutil” să eviți evenimentul, fiindcă acesta va avea loc oricum.

Ideea este că, 6 000 de muncitori au murit în timpul pregătirilor pentru Cupa Mondială. Muncitorii au fost în țară pentru a construi stadionul și alte facilități.

Qatar nu este o țară care să aibă libertățile occidentale obișnuite. Organizația Open Doors a precizat că acolo creștinii nu se bucură de libertate religioasă. Țara a urcat în indexul privind persecuția de la poziția 29 la poziția 18. Bisericile sunt doar pentru imigranți, spune directorul olandez Open Doors, Martin Dees, în Reformatorisch Dagblad. Este interzisă afișarea unei cruci sau a unui alt simbol creștin în spațiul public.

Această țară are încă pedeapsa capitală pentru cei care se convertesc de la islam la creștinism. Iar puținii credincioși din Qatar „nu au permisiunea oficială de a se întâlni sau de a-și mărturisi credința”, spune Anastasia Hartman, purtătorul de cuvânt al Open Doors din Orientul Mijlociu, pentru Evangelical Focus.

Din această cauză, Open Doors a elaborat un calendar special de rugăciune pentru Cupa Mondială. „Când ei joacă, voi rugați-vă”, acesta este îndemnul organizației creștine Open Doors pentru noi.

Sursa: CNE.news