ATENȚIE: Vor fi dezvăluite câteva detalii semnificative din Jesus Revolution.

Dacă ați văzut filmul, este posibil să fi părăsit sala de cinema cu sentimentul că unele povești foarte importante nu au fost duse până la final. Ei bine, acum pastorul Greg Laurie dezvăluie o mărturie uimitoare și miraculoasă despre cum și-a găsit în cele din urmă tatăl adoptiv și ce s-a întâmplat mai departe.

În timp ce filmul spune povestea adevărată și remarcabilă a pastorului Chuck Smith, a fostului hipiot Lonnie Frisbee și a Jesus Movement din anii 1970, în multe privințe este un film biografic despre Greg Laurie.

Pe când era doar un băiețel, Laurie a fost socat când mama sa l-a părăsit pe tatăl său și s-au mutat în California, traversând țara. Acesta a fost unul dintre evenimentele din viața sa care l-a făcut să se simtă pierdut și l-a făcut vulnerabil la cultura hippie a drogurilor.

Dar Greg Laurie a căutat adevărul, iar Isus Hristos i-a răscumpărat viața pentru totdeauna în acea perioadă, așa cum arată filmul. El a devenit apoi un evanghelist foarte eficient, iar cinci decenii mai târziu încă păstorește Harvest Christian Fellowship, o biserică cu 15 000 de membri.

Greg își găsește tatăl

Filmul are atât de multe momente profunde, dar a lăsat în urmă întrebări persistente despre familia lui Greg Laurie, în special despre tatăl său adoptiv, care a fost smuls din viața sa în timpul copilăriei. Ei bine, mulți ani mai târziu, el a reușit să dea de urma lui Oscar Laurie, bărbatul care i-a fost tată.

Într-un nou videoclip, Greg Laurie explică povestea uluitoare a ceea ce s-a întâmplat mai departe. El călătorea la New York și tocmai descoperise că Oscar Laurie locuia în New Jersey, așa că a luat legătura cu el și apoi și-au făcut planuri să se întâlnească.

Oscar i-a invitat pe Greg și pe soția sa Cathe să vină în vizită la el și la noua sa familie. În timp ce luau cina împreună, Greg le-a împărtășit despre Evanghelie. Tatăl său, un avocat intelectual, a ascultat cu atenție, dar nu a spus mare lucru în acel moment. A spus pur și simplu: ,,Greg, vrei să mergi cu mine la plimbare mâine dimineață?’’.

Se pare că Oscar suferise un atac de cord cu două săptămâni în urmă și era cât pe ce să moară. Acestuia i s-a recomandat să meargă la plimbare dimineața devreme, așa că cei doi bărbați au ieșit la ora 6 dimineața să se plimbe.

Atunci Oscar a spus brusc: ,,Greg, am ascultat cu mare atenție ceea ce ai spus aseară despre Isus’’. Greg povestește: ,,Și a spus: ,Vreau să Îl accept pe Isus Hristos în viața mea chiar acum’.’’

Greg a rămas uimit. „Am spus: ,Tată, lasă-mă să îți mai spun încă o dată’”, își amintește el.

După ce i-a explicat din nou evanghelia, Oscar a continuat: „Da, vreau să Îl accept pe Isus Hristos chiar acum. Ce trebuie să fac?”.

Când Greg a spus că ar trebui să se roage împreună, Oscar s-a așezat imediat în genunchi, chiar în mijlocul parcului. Așa că i s-a alăturat și el conducându-l într-o rugăciune. „A fost incredibil, una dintre cele mai uimitoare convertiri pe care le-am văzut vreodată!” spune Greg.

Mama lui Greg Laurie

Într-un videoclip separat, Laurie împărtășește, de asemenea, faptul că mama sa Charlene, singura sa familie pentru o mare parte din viața sa, și-a predat și ea, în cele din urmă, viața lui Hristos. Asta s-a întâmplat când nu mai avea mult timp de trăit pe acest pământ.

El explică faptul că ea a avut multe lupte de-a lungul vieții și a fost căsătorită de șapte ori. În plus, filmul Jesus Revolution o prezintă ca fiind alcoolică. Dar, în cele din urmă, ea și-a predat viața lui Isus.

„A alergat după toate promisiunile deșarte ale acestei lumi și, din păcate, a văzut goliciunea tuturor”, spune Laurie. „Dar, din fericire, ea s-a întors la Domnul cu o lună înainte de a intra în eternitate.”

„Ea a devenit credincioasă în cele din urmă”, spune Laurie, „ceea ce arată că există speranță pentru oricine, indiferent de ceea ce ai făcut, indiferent de greșelile pe care le-ai făcut, indiferent de păcatele pe care le-ai comis. Noi slujim unui Dumnezeu care oferă a doua șansă, al treia șansă și a patra șansă.’’

Sursa: CBN News