Pastorii chinezi din Marea Britanie raportează dublarea sau triplarea în dimensiuni a congregațiilor din care fac parte. O biserică din Manchester a crescut de la mai puțin de 200 de persoane la 1200 de membri datorită afluxului recent de imigranți din Hong Kong.

Impactul acestora este arătat într-un nou raport despre creștinismul chinez în Marea Britanie, primul studiu sistematic de acest fel. Studiul a fost condus de Yinxuan Huang, cercetător la London School of Theology, iar concluziile au fost făcute publice pe 8 octombrie la un simpozion al seminarului. Una dintre concluzii este aceea că imigranții chinezi necreștini sunt deschiși spre creștinism și sunt gata să audă Evanghelia. Dar, sugerează datele studiului, rămân încă multe obstacole în calea propovăduirii credinței creștine.

În ciuda vizibilei deschideri spre credință, majoritatea credincioșilor care locuiesc în Marea Britanie nu evanghelizează însă în mod activ. În timp ce Biblia se află în centrul vieții creștinului chinez obișnuit (peste 90% dintre respondenți spun că este “probabil” sau “foarte probabil” să citească Biblia), mai puțin de jumătate dintre ei se simt încrezători atunci când vorbesc despre Isus cu altcineva, conform studiului. Doar 42% dintre credincioși și-au împărtășit credința în ultimele 12 luni (inclusiv folosind mesaje biblice) cu familia, prietenii și colegii, au raportat cercetătorii.

Cu toate acestea, majoritatea liderilor creștini intervievați de Christianity Today au atribuit această ezitare lipsei de pregătire teologică a creștinului chinez obișnuit. “Problema nu este că ei nu vor să vorbească despre creștinism, ci lipsa răspunsurilor la întrebările necreștinilor. Acest aspect face foarte dificilă inițierea conversațiilor”, a spus conducătorul studiului.

Sursa: Christianity Today