Un colegiu creștin a cerut Curții Supreme a Statelor Unite să se ocupe de un caz privind identitatea de gen și dormitoarele.

O directivă a administrației Biden ar forța College of the Ozarks să permită membrilor de sex opus să împartă camerele în funcție de identitatea de gen a unui student. Dar instituția creștină privată cu sediul în Point Lookout, Missouri, se opune.

Avocații de la Alliance Defending Freedom (ADF), una dintre cele mai importante firme de avocatură pentru drepturile religioase din SUA, reprezintă școala. Aceștia au cerut Înaltei Curți să revizuiască o decizie a Curții de Apel a SUA, care a concluzionat că College of the Ozarks nu poate da în judecată administrația Biden pentru că a încercat să forțeze colegiul să își încalce convingerile religioase.

Curtea de apel a refuzat să blocheze o directivă a Departamentului pentru Locuințe și Dezvoltare Urbană al SUA (HUD), care cere colegiului să deschidă căminele sale – inclusiv camerele de cămin și spațiile de dușuri comune – membrilor de sex opus, în caz contrar, primind amenzi uriașe.

„ College of the Ozarks ar trebui să fie liber să urmeze tradiția religioasă pe care a fost fondat. Guvernul nu poate lipsi o instituție privată, bazată pe credință, de libertățile sale protejate de Constituție pentru că nu este de acord cu opiniile sale despre căsătorie și sexualitate”, a declarat John Bursch, consilier principal și vicepreședinte al departamentului de avocatură pentru apeluri al ADF, într-o declarație.

„Dacă decizia Curții de Apel rămâne valabilă, College of the Ozarks ar putea fi forțată să aleagă între a-și încălca convingerile religioase sau a risca investigații federale intruzive și sancțiuni de aplicare semnificative”, a continuat Burch. „Sperăm că Curtea Supremă va prelua acest caz pentru a opri ordinul nepotrivit al guvernului care vizează instituțiile religioase și pentru a respecta intimitatea, demnitatea și siguranța studentelor.”

Procesul, College of the Ozarks vs. Biden, se opune directivei HUD și ordinului executiv care o impune.

Petiția de 106 pagini depusă la Curtea Supremă explică faptul că directiva HUD cere colegiului să revină asupra politicilor sale de cazare pentru 1.300 de studenți. Aceasta afirmă:
„Și, dacă nu se interzice directiva, aceasta obligă Colegiul să înceteze declarațiile privind politicile sale, împiedicându-l să dea curs planurilor și comunicărilor în curs de desfășurare pentru locuințe studențești în concordanță cu convingerile sale religioase. Acest lucru pune în pericol capacitatea Colegiului de a funcționa, cauzează daune emoționale studenților care se bazează pe politicile de cazare ale Colegiului și descurajează studenții creștini să frecventeze Colegiul.”

Petiția susține, de asemenea, că regula permite colegiului să fie de acord doar cu unul dintre cele trei rezultate negative:
„The (HUD) Directiva forțează Colegiul să aleagă imediat între trei prejudicii: (1) să se supună guvernului și să abandoneze politicile și discursul religios al Colegiului; (2) să refuze guvernul și să riște investigații și sancțiuni paralizante; sau (3) să înceteze să mai ofere locuințe studențești”.

Președintele Tony Perkins a declarat că, deși în acest caz există implicații semnificative pentru femeile din colegiu în ceea ce privește viața privată, el consideră că aceasta este în primul rând o problemă legată de Primul Amendament pentru o instituție religioasă.

Sursa: CBN News