Un băiat indian-american de zece ani, care și-a pus credința în Hristos pe la începutul acestei luni, a inspirat o echipa de misiune de la Biserica Baptistă din Jonesboro cu entuziasmul său de a împărtăși evanghelia altora.

Băiatul pe nume Billy a fost unul dintre cele 33 de persoane care au fost conduse la Hristos în timpul vizitei echipei de misionari la rezervația de la Fort Belknap. Entuziasmul lui Billy pentru „Creatorul care eliberează” (traducerea numele lui Isus pentru tribul său pentru), a fost remarcabil.

Richie Howard, slujitor în lucrarea de misiune de la biserica din Jonesboro, a declarat că aceasta călătorie de șase zile a schimbat multe vieți, nu doar viața lui Billy, ci și viețile a altor 28 de copii și patru adulți.

Biserica din Jonesboro trimite regulat misionari în călătorii de scurtă durată în diferite locuri din țară și în alte părți ale lumii.

„Vrem să mergem în locuri în care nimeni altcineva nu vrea să meargă, să ajungem la oameni la a căror ușă nu bate nimeni,” a spus Howard.

La Fort Belknap este o lege a tribului care nu permitea membrilor din echipa de misiune să inițieze conversații evanghelice. Dar ei aveau voie să răspundă la orice întrebare care le era adresată. Ca să provoace astfel de întrebări, ei puneau pe mese cuburi cu diferite imagini care reprezentau evanghelia, iar când oamenii întrebau ce sunt imaginile colorate de pe micul cub, misionarii îl foloseau pentru a le spune despre povestea mântuirii.

Cubul i-a atras atenția lui Billy și curios să vadă despre ce este vorba, i-a pus întrebări lui Howard, care i-a explicat evanghelia. „Ochii lui Billy s-au luminat pur și simplu,” a spus Howard. “Billy mi-a zis: „Vreau să îl aleg pe Creatorul care eliberează!’

”Apoi Billy a început să aducă mulți alți copii la cortul misionarilor pentru a vedea și ei cubul cu evanghelia și pentru a auzi vestea cea bună. Billy a ascultat prezentarea misionarilor de atâtea ori, până când a fost el însuși gata să prezinte evanghelia copiilor.

Sursa: Baptist Press