Organismele de monitorizare a libertăților religioase raportează că „a avut loc o razie masivă împotriva creștinilor clandestini din Coreea de Nord”, credincioșii fiind uciși după ce forțele de securitate au întrerupt o adunare de închinare.

Potrivit Organizației Open Doors agenții de securitate au pătruns într-un loc în care câteva zeci de creștini erau adunați pentru o întâlnire secretă de închinare. Agenții i-au arestat și apoi i-au executat pe toți credincioșii aflați în încăpere.

Din motive de securitate, organizația nu va face publică regiunea în care a avut loc masacrul. Cu toate acestea, informatorii au declarat reprezentanților organizației că ora și locul întâlnirii de închinare au fost divulgate autorităților.

„Așa cum se întâmplă adesea în Coreea de Nord, familiile credincioșilor nord-coreeni vor suferi și ele. Contactul nostru ne spune că familiile a peste 100 de persoane au fost, de asemenea, arestate și au fost trimise la închisoarea politică, unde condițiile inumane sunt mai rele decât cele din faimosul lagăr de concentrare de la Auschwitz în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Deținuții sunt tratați ca niște animale, torturați și forțați să presteze munci grele cu puțină hrană.”

Credincioșii din Coreea de Nord își țin adesea credința secretă chiar și față de membrii propriei familii, de teama persecuțiilor.

„Orice lucru care le oferă oamenilor o loialitate alternativă la dinastia Kim este considerat periculos pentru stat. Creștinii trebuie să își ascundă credința, chiar și de propriii copii”, a declarat organizația Open Doors.

Cuvintele credincioasei nord-coreene și fostă prizonieră Hae-Woo ne încurajează să ne rugăm pentru aceste familii recent încarcerate și pentru toți credincioșii secreți din Coreea de Nord. Ea trăiește acum în Coreea de Sud.

„În timp ce eram în închisoare, nu puteam să înțeleg totul, dar am simțit cum creștinii din diferite țări se roagă pentru noi, cei care eram întemnițați”, spune ea. „Acest lucru ne-a adus mângâiere și a devenit o sursă de energie pentru noi. Chiar dacă nu ne putem întâlni unii cu alții, putem să comunicăm prin Duhul Sfânt, în Isus Hristos. Să ne rugăm împreună și să facem bine. Sper că Domnul nostru va fi glorificat. Cred că, la timpul stabilit de Dumnezeu, toate rugăciunile vor fi ascultate și va exista libertate de credință în Coreea de Nord. Să îndurăm cu răbdare și să așteptăm până când va veni acea zi”, a declarat o fostă prizonieră Hae-Woo.