Light of the Pines, o lucrare creștină din Texas, care se implică în ajutorarea supraviețuitorilor traficului de ființe umane se confruntă cu o potențială discriminare sub formă de întârzieri în obținerea avizului de funcționare.

Light of the Pines din Lufkin și-a deschis porțile în ianuarie 2021 cu speranța de a oferi victimelor un nou început prin terapie, educație și oportunități de creștere spirituală.

Sonya Brookins, directorul executiv al centrului, a declarat că au fost nevoiți să nu mai ofere servicii pentru că nu au putut obține un aviz complet de funcționare.

Ea a spus că există o problemă dacă proprietarii trebuie să participe la o audiere publică și că informațiile false circulă despre centru și scopul acestuia.

Chiar dacă Light of the Pines lucrează pentru a avea propriul sistem de educație pentru victime, unii localnici cred că fondurile de stat vor fi utilizate abuziv de către organizație.

„Ar putea folosi serviciile din învățământul de stat ce se adresează copiilor care locuiesc în zonă. Școlile ar trebui să ofere profesori speciali suplimentari care ar costa bani în plus. Fetele învață online. Există totuși o presupunere că, dacă școala online se termină, fetele vor trebui să meargă la școala publică”, a explicat Brookins.

„Texasul are o problemă uriașă în ce privește traficul de persoane”, a conchis ea.