Majoritatea persoanelor din generațiile tinere care se numesc creștini dedicați cel mai probabil nu mai frecventează biserica nici măcar o dată pe lună, a declarat Societatea Biblică Americană în cel mai recent raport State of the Bible, ediția 2022.

Dintre creștinii din generația Z, Mileniali și Generația X a căror dedicare personală pentru Hristos este încă un lucru important în viața lor, mai puțin de o treime sunt descriși ca și creștini practicanți, descriere care include participarea la slujbele bisericești cel puțin o data pe lună.

Printre alte rezultate ale studiului, generația Z se confruntă cu un nivel inedit de stres. Studiul a inclus 10 întrebări despre cele mai obișnuite simptome de stres, cum ar fi insomnia, deznădejdea, singurătatea, anxietatea și alte sentimente negative. Pe o scară de la 0-40, generația Z a stabilit cel mai înalt indice la 14.9, fiind urmați de „Millenials” cu 12, generația X cu 9.5, cei născuți între anii 1946-1964 cu 6.6, iar cei născuți între anii 1928-1945 cu 4.4.

Conform studiului State of the Bible, Generația Z se confruntă cu „o criză de sănătate mentală, stresul, anxietatea și depresia fiind la un nivel mult peste ce este normal”. Pe de altă parte, studiul relevă faptul că „persoanele care citesc Biblia regulat și o aplică în viața lor raportează mai puține simptome de stres, anxietate sau depresie.

Cercetătorii de la Societatea Biblică Americană au colaborat cu centrul de cercetare de la Universitatea din Chicago pentru a face un sondaj la nivel național printre adulți americani pe teme legate de Biblie, credință și biserică. Studiul a produs 2 598 de răspunsuri de la un grup reprezentativ de adulți de la 18 ani în sus, din toate statele Americii.

Sursa: Baptist Press