La peste o lună de la invazia Ucrainei de către Rusia, lumea continuă să urmărească în fiecare zi ororile războiului. Și deși mulți oameni se confruntă panică, ei continuă să se mobilizeze și să se unească într-o demonstrație de solidaritate cu țara.

Mai recent, un cântec pentru Ucraina de la o biserică din Amsterdam a devenit viral din cauza mesajului său plin de speranță.

“Doamne mă rog pentru Ucraina, Doamne mă rog pentru oameni. Fie ca Tu să ne ierți și să ne mântuiești.”, spun versurile acestui cântec.

Cântecul se numește „Subway” și a început într-o stație de metrou din Kiev cu doar câteva săptămâni mai devreme, iar ecourile răsună acum dincolo de granițele Ucrainei.

O interpretare frumoasă a cântecului cântat în timpul unei slujbe de duminică ținută pe străzile din Amsterdam de către Presence Church pe 6 martie a devenit virală.

Potrivit paginii de Facebook a bisericii, aceștia au desfășurat servicii de închinare în aer liber în ultimii doi ani.

„Vedem că atunci când începe închinarea, oamenii sunt cercetați și încep să-și mărturisească păcatele”, a spus pastorul Wim Hoddenbagh pentru Revive.

“Ceea ce facem nu este orchestrat. Nici nu exersăm, doar cântăm în jurul pianului. Sper să îmbrățișăm simplitatea! Dar și să îmbrățișăm slava lui Dumnezeu și credința că atunci când Dumnezeu apare, orice este posibil”, el a adăugat.

Presence Church a trimis o invitație personală ucrainenilor să le urmărească serviciul de streaming la începutul lunii martie. Apelul este o reamintire a directivei scripturilor de a fi perseverenți în rugăciune.

“Căutăm chipul lui Dumnezeu în această perioadă dificilă. Ne rugăm pentru situația din lume și pentru oamenii afectați de război”, a scris Presence Church pe YouTube.