Rusia adaugă noi forțe și echipamente militare la granița cu Ucraina. Washingtonul spune că peste 130.000 de soldați ruși se află acum la granițele Ucrainei, în timp ce temerile cu privire la o invazie viitoare continuă să crească.
Între timp, ucrainenii fac aproape zilnic exerciții, gata să-și apere țara. Și totuși, creștinii ucraineni se folosesc de o altfel de armă: un scut de rugăciune și închinare.
„Oamenii sunt îngrijorați, dar îi încurajăm să se uite la Isus cu toată puterea, pentru că doar prin rugăciune putem păstra pacea în țara noastră”, a declarat, pastorul Bisericii New Generation din Lviv. Șaptezeci la sută din congregația pastorului Dmytro provine din estul Ucrainei, mulți dintre ei scăpând de violența continua de acolo.
„Inima mea acum este la rudele mele pe care le-am lăsat în urmă în Donețk: mama mea, sora mea și bunica mea, dar nu pot părăsi acest teritoriu și mă rupe”, spune Kateryna Skudan care a părăsit orașul Donețk.
În condițiile în care negocierile din weekend dintre președintele Biden și președintele Rusiei Vladimir Putin nu au reușit să calmeze tensiunea tot mai mare, Casa Albă continuă să avertizeze cu privire la acțiuni militare majore. „Suntem în situația în care o invazie rusă ar putea începe în orice moment, dacă președintele Putin decide acest lucru. Asta include și zilele următoare”, a spus secretarul de stat american Atony Blinken. Ambasadele străine, inclusiv Statele Unite ale Americii, mută personal la Lviv, lângă granița poloneză.
Și exact în momentul în care se întâmplă asta, într-o mică încăpere de lângă centrul orașului Lviv, creștinii din toată Africa se roagă pentru țara gazdă, gata să fie mâinile și pi-cioarele lui Isus pentru cei care ar putea fi nevoiți să fugă. „În calitate de creștini și ca popor al lui Dumnezeu, este treaba noastră și datoria noastră să ne rugăm pentru întreaga lume, deoarece Domnul vrea pace”, spune Timothy Adegbile, un pastor nigerian in Ucraina.
În cealaltă parte a orașului, pastorii din zonă s-au întâlnit duminică seara pentru un timp de planificare și rugăciune. Mulți spun CBN News ce este în joc pentru țara lor. „Aceasta este în cele din urmă o luptă pentru libertate”, a spus un pastor pentru CBN News.
Alții avertizează că creștinii ucraineni sunt reduși la tăcere în zonele ocupate de sepa-ratiștii ruși. „Le este interzis să aibă adunări bisericești împreună, dar tot o fac, în secret, și cred că asta se va întâmpla dacă Rusia invadează, dar adevărul este că este imposibil să oprești biserica lui Isus Hristos”, a mărturisit un pastor. Și biserică de aici, din Lviv, continuă să predice speranța și pacea în mijlocul incertitu-dinii.