Tayla Lynn este nepoata legendarei artiste de muzică country Loretta Lynn, însă faptul că face parte dintr-o familie celebră nu a ferit-o de traume emoționale profunde și de dependență severă. În unele privințe, acest fapt chiar a înrăutățit lucrurile.
„Îmi amintesc că, prima dată când am băut, mi-a plăcut felul în care m-a făcut să mă simt”, a spus ea.

Tayla și-a petrecut primii ani din viață în umbra celebrității bunicii ei. Dar când părinții ei au divorțat și mama ei s-a recăsătorit, viața Taylei s-a schimbat brusc.În adolescență, Tayla a apelat la alcool pentru a îndepărta frica. Ea spune că a făcut asta ca să se simtă invincibilă, dar în interior a purtat povara respingerii.
„Alcoolul mi-a furat rapid integritatea. Am făcut lucruri pe care nu-mi imaginam că poate să le facă o fată de 15 ani. Pur și simplu alcoolul mi-a luat tot ce era bun în mine”, a spus Tayla.

Bunica ei i-a spus povestiri din Biblie care au liniștit-o. Chiar și prin abuz și prin propriile ei alegeri greșite, Tayla a găsit mângâiere știind că Isus o iubește. Aceasta mărturisește că tot timpul ea a simțit că Isus a fost mereu lângă ea.
„Am făcut lucruri groaznice, ca să supraviețuiesc ca persoană dependentă. M-am întâlnit cu traficanți de droguri pentru a obține ceea ce aveam nevoie”, a declarat ea.

Într-o noapte, Tayla a fost arestată, iar după o scurtă oprire la închisoare, ea a ajuns într-un centru de dezintoxicare unde a fost, în sfârșit, pregătită pentru schimbare.
M-am rugat. Am spus: „Doamne, trebuie să termin. Și nu am idee cum să nu poftesc aceste medicamente. Nu știu cum să mă opresc, dar simt că acesta este ultima mea șansă. Mă predau”, a spus aceasta.Dragostea lui Dumnezeu a continuat să o acopere pe Tayla încă din momentul ei de predare.

Astăzi, Tayla este căsătorită și are o familie. Ea este recunoscătoare pentru lucrarea pe care Dumnezeu continuă să o facă în viața ei.
„Vreau să spun că Dumnezeu nu m-a părăsit niciodată. Am tras cortina peste viața mea și am spus: ,Nu azi, Doamne’, dar El a fost mereu acolo”, a conchis ea.