De la producătorii filmului I Can Only Imagine, din 2018, vom putea urmări în curând Jesus Revolution, o poveste despre distrugerea preconcepțiilor, deschiderea inimilor, a minților și a ușilor, într-o perioadă de criză națională și generațională. Lionsgate a lansat un nou trailer pentru viitorul film, bazat pe evenimente reale, înainte de lansarea sa la nivel internațional în cinematografe care va avea loc vineri, 24 februarie 2023.

Povestea filmului Jesus Revolution, creată după un caz real, urmărește un tânăr pe nume Greg Laurie (Joel Courtney), care, în 1970, încearcă să-și găsească scopul vieții. Întâlnește doi bărbați și speră că aceștia îl vor putea ajuta: Lonnie Frisbee (Jonathan Roumie), un hipiot carismatic, predicator de stradă, și pastorul pe nume Chuck Smith (Kelsey Grammer), un bărbat cu o părere proastă despre hipioți, care încearcă să găsească o modalitate de a-și reclădi biserica ce se îndreaptă spre decădere. În ciuda diferențelor dintre ei, cei doi predicatori vin împreună cu planul de a restaura biserica lui Chuck, aducând hipioții să asculte predici, ceea ce este un șoc cultural pentru mulți dintre cei mai conservatori oameni ai bisericii. Odată cu trecerea timpului, cele două lumi încep să trăiască în unitate, ceea ce duce la o nouă mișcare descrisă ca o „renaștere a iubirii radicale”. Această mișcare a fost numită de revista TIME, în 1971, drept „Revoluția lui Isus”.

Noul trailer prezintă colaborarea dintre Lonnie și biserică reunindu-și eforturile de a-i aduce pe hipioți în biserica pe care o frecventa. Vedem că mulți dintre oamenii obișnuiți care participă la programul bisericii, dar stagnează în credință, își exprimă îngrijorarea cu privire la noii participanți, deși Chuck arată foarte clar că ușa pe care a deschis-o pentru ei este deschisă și pentru oricine dorește să plece. El spune că biserica lui este un loc doar pentru cei care s-ar putea simți neînțeleși sau judecați, trailerul se termină cu o replică a lui Chuck, care spune că „Aceasta este casa ta și aș vrea să le spui tuturor prietenilor despre ea.”

Pe lângă Roumie, Grammer și Courtney, distribuția lui Jesus Revolution mai include și nume ca Kimberly Williams-Paisley și Anna Grace Barlow. Filmul este regizat de Jon Erwin și Brent McCorkle. Erwin a participat și la scrierea scenariului de film, alături de Jon Gunn.
Pornind de la un caz real, de la istoria pastorului de la Calvary Chapel, Chuck Smith, care a creat în jurul său anumite controverse, povestea filmului trebuie privită cu interes, dar și cu discernământ.

Sursa: Collider