Preotul care ținea o slujbă la biserică atunci când șase persoane au fost împușcate a descris scenele acelea ca fiind un adevărat dezastru.

O fetiță în vârstă de șapte ani a fost grav rănită în mijlocul împușcăturilor din fața Bisericii Romano-Catolice Sf. Aloysius din 14 ianuarie. Alte cinci persoane au fost, de asemenea, transportate la spital, iar o femeie a suferit răni majore.

Părintele Jeremy Trood a spus pentru Sky News că congregația era pe cale să dea drumul unor porumbei când a auzit un sunet puternic. Oamenii care părăseau biserica s-au repezit înapoi țipând, spunând că au fost trase focuri de armă.

„Nu există cuvinte care să descrie ceea ce s-a întâmplat și nu îmi pot imagina de ce ar face cineva așa ceva”, a spus el. „Au fost sute de oameni în biserică care ieșeau. A fost haos”.

Poliția a spus că anchetele inițiale sugerează faptul că împușcăturile au venit dintr-un vehicul în mișcare, care a plecat apoi de la fața locului.

Carl Knightly, director la London City Mission, a dat un sfat despre cum ar trebui să reacționeze un creștin în fața unui incident atât de oribil.

„Am fost șocați și devastați să auzim această veste îngrozitoare, în special pentru fetița de șapte ani”, a spus el jurnaliștilor de la Premier.

„În toată Londra avem misionari care echipează și sprijină bisericile. Sunt sigur că, în acest moment, se înalță rugăciuni și se caută modalități prin care putem sprijini bisericile acelea în perioada dificilă care va urma… Pare cu adevărat ireal, aproape genul de lucruri pe care te-ai aștepta să le vezi într-o altă țară sau într-un film. Astfel de lucruri ne amintesc că viața este atât de scurtă. Ca creștini, ne putem găsi liniștea în Domnul, dar ne aducem aminte și că trebuie să folosim fiecare zi și să profităm la maximum de ea în ceea ce privește modul în care putem împărtăși Vestea Bună a lui Isus. Dar cred că la un anumit nivel, ne face să ne gândim cum putem arăta mai multă bunătate familiei și prietenilor noștri, și să ne gândim mai mult la oamenii din jurul nostru.”

„Toate aceste lucruri își lasă amprenta asupra societății noastre. Cred că ceea ce putem face ca creștini și în special prin intermediul bisericilor este să ajungem la inimile comunității noastre. Bateți la ușile acelea, primiți oamenii înăuntru, ieșiți înaintea oamenilor. Cred că oamenii se apropie puțin de biserică și pot să vadă speranța pe care o avem de oferit. Să sperăm că aici se vor simți mai puțin deznădăjduiți și poate nu vor mai căuta răspunsuri în locuri întunecate și pline de păcat.”

Sursa: Premier Christian News