Franklin Graham, președintele organizației de caritate Samaritan’s Purse, s-a întors din Ucraina, dar afirmă că echipa sa continuă să fie dedicată să ajute oamenii „pe teren”. Graham a subliniat că este încă nevoie de ajutor.

„Este o muncă periculoasă, dar echipa noastră se angajează să ajute poporul Ucrainei. Vrem ca ei să știe că Dumnezeu îi iubește și că suntem aici pentru a avea grijă de ei”, a declarat Franklin Graham, președintele organizației de caritate Samaritan’s Purse.

În timp ce se afla în Ucraina, predicatorul evanghelic s-a întâlnit cu echipele Samaritan’s Purse care furnizează îngrijiri medicale pentru mii de oameni prinși în mijlocul conflictului.

Graham a vizitat, de asemenea, Lvov și s-a întâlnit cu liderii bisericii locali, precum și cu personalul de la Spitalul de urgență. Samaritan’s Purse mută în prezent personalul și echipamentul mai spre est, cu sute de kilometri mai aproape de linia frontului. În următoarele câteva zile, medicii și asistentele vor oferi îngrijiri medicale acolo unde este nevoie disperată de ajutor.

Ei au resursele pentru a trata până la 200 de pacienți pe zi și vor putea oferi îngrijiri chirurgicale pacienților cu traumatisme.

Samaritan’s Purse are în prezent peste 150 de membri ai personalului în regiune, iar echipele lor au fost pe teren încă de la primele etape ale conflictului.