Pentru zeci de ani, femeile au fost considerate mai religioase decât bărbații. Atât rezultatele studiilor, cât și o privire generală asupra comunităților noastre ne-au arătat cum credința a fost mai importantă pentru femei decât pentru bărbați, deși cercetătorii nu au putut să găsească cauza de fond a acestei discrepanțe între genuri în ce privește religia.

Cu toate acestea, date recente arată că această tendință de lungă durată se schimbă: în Statele Unite ale Americii, e mai puțin probabil ca tinerele femei să se afilieze unei religii, în comparație cu bărbații tineri.

Discrepanța de gen legat de religie a persistat chiar până anul trecut între americanii vârstnici. Datele unor studii din Octombrie 2021 arată că dintre cei care s-au născut în anii 1950, aproape 25% dintre bărbați s-au identificat ca atei, agnostici sau „fără nici o religie”, comparativ cu doar 20% dintre femeile de aceeași vârstă. Aceeași discrepanță de 5 procente este clară și între cei născuți în anii 1960 și 1970.

În ce îi privește pe cei din generația Y și generația Z, lucrurile stau altfel. Între persoanele născute în anii 1980, discrepanța se micșorează cu două procente, iar pentru cei născuți în anii 1990, discrepanța dispare cu totul. S-a ajuns ca între cei născuți după anul 2000, procentajul de femei care nu se afiliază niciunei religii să fie mai mare decât procentajul de bărbați. Astfel, între persoanele cu vârste cuprinse între 18 si 25 de ani, 49% din femei declară că nu au nici o religie, comparat cu 46% în cazul bărbaților.

Sursa: Christianity Today.