Joni and Friends, lucrarea internațională destinată persoanelor cu dizabilități fondată de către Joni Eareckson Tada, a sărbătorit recent marea deschidere a primului său centru internațional de restaurare pentru scaune cu rotile din El Salvador.

Noul centru, situat lângă Joni’s House din El Salvador, este primul care a fost deschis în afara Statelor Unite. Acest centru va furniza dispozitive de mobilitate restaurate, pentru activitățile Joni and Friends Wheels for the World™ din El Salvador.

În parteneriat cu Joni’s House, IRC introduce persoanele cu dizabilități, și familiile acestora, într-un program de formare profesională. Solicitanții luați în considerare pentru acest program primesc pregătire pentru a dobândi abilități care o să îi ajute să ocupe diferite poziții IRC, oferind fiecărei persoane oportunități mai mari de angajare pe viitor.

„Nu numai că restaurăm scaunele cu rotile pentru a oferi oamenilor un ajutor în privința mobilității, dar angajăm și persoane cu dizabilități, astfel încât aceștia să dezvolte un set de competențe și să își poată susține, prin aceasta, întreaga familie”, a spus Laura Gardner, președintele Joni and Friends, în timpul ceremoniei de tăiere a panglicii la care au participat conducerea executivă Joni and Friends și personalul local al Joni’s House și al IRC. „Sperăm că vor mai urma multe altele după acest prim centru de restaurare, servind nu numai locuitorilor din El Salvador, ci și țărilor vecine.”

Pentru a lansa programul, Joni and Friends a trimis 520 de scaune cu rotile, piese și consumabile nerestaurate de la unul dintre cele douăsprezece centre de restaurare ale sale, din Statele Unite.

Printr-o rețea de voluntari, programul Wheels for the World colectează scaune cu rotile uzate pentru a fi restaurate în cadrul programelor din închisoare și a oferi mobilitatea, care, împreună cu speranța Evangheliei, va schimba viața persoanelor afectate de dizabilități din întreaga lume.

Sursa: Jony and Friends