Autorul și psihologul canadian Jordan Peterson a spus că Biblia este „mult mai mult decât adevărată”, deoarece a oferit o structură pentru o mare parte din cunoștințele noastre culturale actuale.

În timpul unui interviu cu Joe Rogan, un prezentator american, Peterson a spus că Biblia este „prima carte” și a acționat ca o bază de care depind alte texte.

Peterson a explicat cum a ajuns la această concluzie după o vizită recentă la Muzeul Bibliei din Washington. „Toate acele cărți, într-un anumit sens, au apărut din acea carte de bază”, a spus Peterson. „Biblia în sine nu este o carte. Este o bibliotecă. Este o colecție de cărți.”

Rogan și Peterson au discutat despre comentariile făcute de autorul Douglas Murray, susținând că civilizațiile care se prăbușesc tind să devină „obsedate de gen”. La aceasta, Peterson a spus că problema nu este atât de gen, cât de dizolvarea categoriilor. „Dacă categoriile se dizolvă, mai ales cele fundamentale, cultura se dizolvă pentru că cultura este o categorie structurală. Cultura este o categorie structurală pe care o împărtășim cu toții, așa că vedem lucrurile la fel și de aceea putem comunica… aproximativ, avem o temelie comună și aceasta este Biblia, a spus Peterson.

Peterson a declarat anterior că nu crede în Dumnezeu, dar este „îngrozit că ar putea exista”, menționând că deseori „se comportă ca și cum Dumnezeu ar exista”.

În octombrie anul trecut, fiica sa Mikhaila Peterson a dezvăluit că a devenit creștină în timpul unei convertiri subite.