Renumitul psiholog și autor, dr. Jordan Peterson, i-a avertizat sâmbătă pe absolvenții Colegiului Hillsdale din Michigan despre „diavolul de la răscruce” în timpul discursului său de deschidere a evenimentului de graduare.

După aplauze zgomotoase și susținute, Peterson a spus grupului de absolvenți că el însuși se află la „o răscruce” în viață. Având 59 de ani, el a mărturisit că acum dorește să înțeleagă și mai bine conștiința umană și cum funcționează aceasta.

Peterson a apelat apoi la Scriptură pentru a explica modul în care păcatul, pe care l-a definit ca fiind „lipsa semnului” influențează răscrucea de drumuri care punctează viața oamenilor.

Cuvântul „păcat” din Biblie provine din cuvântul ebraic „khata”, care este tradus aproximativ prin „a eșua” sau „a rata scopul”.

El a încheiat discursul său spunându-le tinerilor absolvenți că societatea seculară pretinde că a avea credință înseamnă abandonarea logicii și a rațiunii, ceea ce este fals. „Credința nu este o formă de slăbiciune… credința este o formă de curaj.” a încheiat cunoscutul psiholog.