Liderii bisericilor din Londra s-au adunat la rugăciune pe fondul războiului devastator din Ucraina. Miniștrii s-au întâlnit la Catedrala ucraineană a Sfintei Familii din Londra pentru a găzdui o oră de rugăciune.

Întâlnirea a început cu slujba susținută de Clerul Catedralei, condus de Rev. Kenneth Nowakowski, Episcopul Eparhiei Catolice Ucrainene a Sfintei Familii din Londra.

De acolo, rugăciunile au fost împărtășite de lideri din mai multe confesiuni, inclusiv Biserica Ortodoxă, Biserica Angliei, Biserica Catolică și Biserica Unită Reformată.

Cei care nu au putut să facă slujba personală au fost îndemnați să se roage acasă sau la locul de muncă, în timpul acelorași ore.

Evenimentul a reunit lideri dintr-un mare număr de confesiuni pentru o cauză comună – Episcopul Sally consideră că acest lucru este crucial.

„Motivul pentru care ne întâlnim împreună este pentru că noi considerăm că e important să avem părtășie în rugăciune. A ne ruga împreună în acest moment cu adevărat dificil cu biserica ucraineană este atât de important, pentru că arătăm că suntem alături de ei într-o situație cu adevărat dificilă”, a declarat unul dintre participanți.