Un grup de voluntari creștini din Ucraina care au fost bătuți și torturați de către ruși, au fost puși în libertate.

Orphan’s Promise este o organizație nonprofit care operează în mai mult de 65 de țări și care are ca scop ajutorarea comunităților afectate de sărăcie, foamete sau război. Această organizație oferă programe prin care ajută familiile, asigurând copiilor o masă sănătoasă și experiențe de învățare mai bune. Pe lângă sediul central din Virginia Beach, SUA, organizația mai are un centru și o casă rezidențială în Berdyansk, Ucraina.

După cum CBN News a raportat vineri, cei 10 voluntari care au fost luați captivi în Berdyansk au fost eliberați. Directorul Orphan’s Promise, Nataliya Khomyak, a mulțumit tuturor celor care s-au rugat pentru voluntari. „Toți voluntarii noștri sunt în viață și au fost eliberați, deși au fost bătuți sever și torturați, iar unul dintre ei este acum la spital în urma unui atac de cord,” a declarat Khomyak. „Încă avem nevoie de rugăciuni pentru recuperarea lor. Dar este o minune că ei au fost eliberați… Mulțumim pentru toate rugăciunile!”.

Cu toate acestea, o altă voluntară de la Orphan’s Promise, luată în captivitate mai devreme, este încă dispărută. Conform CBN, Valentina a fost luată în captivitate de ruși în luna martie. Femeia lucra într-o zonă de lângă Mariupol într-un proiect Orphan’s Promise, ajutând la distribuirea de hrană celor care se ascundeau în adăposturi antibombă. Despre starea ei nu s-a aflat nimic până astăzi.

Sursa: The Christian Post