La Marșul pentru Viață organizat sâmbăta trecută au fost cei mai mulți participanți de până acum la evenimente de acest fel. Conform estimărilor poliției, aproape 7,000 de oameni au participat la marș prin centrul Londrei.

Marșul pentru Viață din acest an a avut ca temă sintagma „10 milioane prea mulți”, o aluzie la numărul de avorturi din Anglia și Țara Galilor de când această procedură medicală a devenit legală în anul 1967.

Marșul s-a terminat în Piața Parlamentului din Londra, unde mai mulți vorbitori au contestat avortul legal până la 24 de săptămâni și chiar și până la naștere în cazul bebelușilor cu dizabilități.

Deși au fost câteva mici proteste ținute de tabăra celor pro-avort, acestea au fost nesemnificative în comparație cu marele număr de participanți la marș, conform Asociației Right for Life UK.

Madeline Page, director executiv al Alianței Studenților Pro-Viață, a spus că persoanele pro-viață din Marea Britanie sunt mai curajoase în a-și exprima convingerile în mod public de când Curtea Supremă a Americii a deturnat decizia Roe v. Wade.

„În urma știrilor din America, am văzut un număr tot mai mare de tineri care așteaptă să ia parte la evenimente pro-viață. Mulți dintre acești tineri ies în public pentru prima dată și acum că se vorbește mai mult despre aspecte legate de avort, aceștia cred că își pot exprima mai ușor convingerile în mod public,” a declarat Page.

Sursa: Christian Today