Marcus si Adina Dumitru, împreună cu cei doi copii ai lor, slujesc ca misionari în Peru de mai bine de 20 de ani. Familia este gata să se reîntoarcă în tribul Așeninka și a publicat o scrisoare ce prezintă lucrarea lor de anul acesta, mărturii despre minunile lui Dumnezeu și motive de rugăciune pentru perioada următoare.

La începutul anului 2022, ceea ce marchează sezonul ploios în Peru, familia a stat la baza misionară din orașul Pucallpa, unde a ținut un studiu biblic din primele 4 capitole din Geneza. S-au bucurat de oameni cărora ,,le-a fost aprinsă dorința după cunoașterea profundă a Bibliei”, dar și de faptul că au putut instrui mai mulți lideri din biserica de acolo în ce privește expunerea Cuvantului lui Dumnezeu.

Totuși, familia lor s-a confruntat cu mai multe probleme: Adina a suferit din cauza unor probleme de sănătate care s-au agravat, iar măsurile încă stricte împotriva Covid-19 din Peru fac deplasările și mai anevoioase. Totodată, pe măsură ce cresc, copiilor le este greu să se adapteze la continuele schimbări din viața lor. Sunt afectați de depărtarea de familia extinsă și de faptul că nu își pot face prea mulți prieteni, asa că cei doi ne îndeamnă să ne rugăm pentru toți copiii misionarilor de acolo.

În luna iulie, familia Dumitru a ajuns în casa lor din satul tribului Așeninka. Fiind în timpul anotimpului uscat, toți oamenii din sat sufereau din cauza debitului mic de apă și erau nevoiți să care apa cu gălețile, cu roaba, de la un robinet comun. Astfel, un proiect practic al lui Marcus este rezolvarea problemei apei, pe lângă repararea bărcii care a fost avariată in absența lor și reamenajarea zonei de captare a apei, lucruri pe care speră să le rezolve în următoarele luni și care constituie un alt motiv de rugăciune. Adina s-a ocupat de copiii din sat, care au fost mai dornici să învețe prin jocuri, alături de copiii misionarilor.

La întâlnirile duminicale, cei doi le spun oamenilor despre Dumnezeul Bibliei, le explică de ce practicile lor oculte sunt împotriva Lui și le vestesc Evanghelia care îi poate elibera. Totuși, ei mărturisesc: ,,ne doare să vedem cât de greu pătrunde în ei Cuvântul”.
În timp ce erau plecați din sat, un misionar și câțiva credincioși nativi dintr-un alt sat al tribului Așeninka au venit și le-au vestit oamenilor Evanghelia. Se pare ca o parte s-au lăsat convinși și au mărturisit că vor să îl urmeze pe Domnul.

Prin prisma tuturor acestor lucruri, câteva motive de rugăciune pentru familia Dumitru ar fi:
• Siguranță și sănătate pentru familia lor
• Călăuzire și înțelepciune de la Dumnezeu
• Motivație in lucrare și bucurie în fața tuturor încercărilor
• Mișcarea inimilor celor din tribul Așeninka, în special a celor care au spus că ar vrea să fie creștini, pentru ca aceasta decizie să nu fie pur emoțională, ci fiecare să aibă parte de o schimbare reală