Alexander Musiyenko, soția sa Iryna și cei trei copii ai lor au decis să rămână în capitala Kiev, în ciuda pericolelor. Ei au vorbit despre viața sub asediu și despre modul în care credința lor îi ajută să treacă peste acest război crunt.

„Pe măsură ce a început războiul, a existat multă panică, frică, anxietate și oamenii nu știau ce să facă. Atât de mulți au început să împacheteze bagaje și să fugă în vest, în alte țări. Am simțit și noi această anxietate. Dar, în același timp, ne-am dat seama că știm că nu trebuie să acționăm din frică, ci mai degrabă după călăuzirea lui Dumnezeu, așa că ne-am rugat și am simțit că Dumnezeu vorbește clar pentru ca noi să stăm pe loc. Ne ajutăm vecinii. Atunci când mergem la cumpărături, cumpărăm mâncare pentru vecinii noștri pentru persoanele în vârstă care nu găsesc voluntary să-i ajute”, a mai spus acesta.

Eliana de 12 ani împarte casa cu frații ei, Timur de 16 ani și Makar de șapte ani. Ea spune că uneori îi este frică, dar Dumnezeu o ajută să o depășească: „La începutul războiului, nu prea am simțit semne reale de război, am aflat de la știri. Dar apoi spre seară, am început să auzim bombe. Așa că am fost puțin șocată și am avut un fel de teamă. Dar apoi ne-am rugat ca familie și am simțit pacea lui Dumnezeu și am simțit că vreau să stau acasă”.

Iryna, mama copiilor, spune că în momentul de față unele magazine sunt deschise și principalele facilități funcționează în Kiev, dar la prima oră în fiecare dimineață verifică dacă prietenii lor au supraviețuit nopții. „Milioane și milioane de oameni se roagă pentru Ucraina în fiecare zi și credem că aceasta trebuie să fie victoria lui Dumnezeu. Nu există altă cale. Știu că este înfricoșător, simțim frică în fiecare zi. Nu știm ce ne va aduce ora următoare, dar Dumnezeu este încă la fel ca acum 2 000 de ani”, a declarat Iryna.

Amintim faptul că peste trei milioane de oameni au fugit de conflictul din Ucraina de la începutul invaziei ruse în urmă cu o lună.