De la deschiderea oficială din 2016 și până astăzi, milioane de oameni au vizitat „Arca lui Noe”, construită în Williamstone Kentucky după dimensiunile menționate în Biblie.

Vasul are o înălțime de 10 etaje și este arhiplin cu peste 100 de expoziții și animale în cuști ca în perioada potopului.

Statuete-robot ale lui Noe și întregii lui familii se găsesc la bordul vasului. Vizitatorii pot să îi pună întrebări lui Noe, la care robotul să răspundă.

De exemplu, statueta faimosului personaj biblic spune, „Nu a fost deloc greu să găsesc animalele, pentru că Dumnezeu le-a adus la mine, așa cum a spus că va face. Timpul hotărât de el este cel mai bun. Și El își ține mereu promisiunile.

“Parte din expoziție este despre istoria omenirii începând de la creație, încă din Grădina Eden. Apoi, aceasta ilustrează cum păcatul și moartea au adus la distrugerea lumii, aducând judecata lui Dumnezeu manifestată prin potop.

La “Arcă”, cei care vizitează pot afla despre nădejdea care o pot găsi în viața, moartea și învierea lui Isus Hristos. Ușa de la intrarea principală este luminată pe dinăuntru cu semnul crucii lui Hristos.

Sursa: CBN News