O fostă stewardesă a câștigat procesul împotriva companiei aeriene Southwest Airlines după ce a fost concediată pentru că și-a exprimat opinia pe tema avortului.

Charlene Carter ar putea fi despăgubită cu 5,1 milioane de dolari în urma unui proces pe care l-a intentat în anul 2017 și care a durat cinci ani. Ea a fost concediată de compania aeriană ca urmare a opoziției ei deschise în social media față de folosirea fondurilor Sindicatului Lucrătorilor din Transport pentru susținerea unui marș pentru dreptul femeii la avort.

Un complet de judecată dintr-un tribunal din Dallas a dat verdictul joi, 14 iulie, hotărând că Charlene Carter poate primi o despăgubire de 4,15 milioane dolari de la Southwest Airlines și 950.000$ de la Sindicatul Lucrătorilor din Transport.

Într-o postare recentă pe Facebook, Carter a spus: „Mulțumesc pentru toate rugăciunile voastre. Îi dau glorie lui Isus pentru această victorie”. Conform FOX Business, Carter a declarat că aceasta „este o victorie pentru libertatea de exprimare și libertatea religioasă.”

„Sunt atât de mulțumitoare pentru decizia de astăzi și pentru toți cei care m-au sprijinit în ultimii cinci ani”, a mai spus Carter. Southwest Airlines declară că îi susține pe angajații care aleg „să își exprime opiniile într-o manieră respectuoasă”. Cu toate acestea, compania aeriană dorește să conteste hotărârea tribunalului din Dallas.

Sursă: CBN.