Pastor iranian, rearestat la două săptămâni după ce a fost eliberat

 

Pastorul Matthias (Abdulreza Ali) Hagnejad a fost rearestat pe 15 ianuarie, la doar două săptămâni după ce a fost eliberat pe 30 decembrie 2021. Pastorul Matthias a slujit trei ani în închisoare, fiind condamnat pentru „punerea în pericol a securității statului” și pentru „promovarea creștinismului sionist”.

Potrivit organizației Middle East Concern, pastorul Matthias a fost din nou citat pe 15 ianuarie, când i s-a dat o sentință de 6 ani, pentru „acțiuni îndreptate împotriva statului”, pentru că „a format un grup și a promovat credința creștină în afara bisericii, dând informații dușmanilor islamului”. Aceste acuzații au fost aduse pastorului din 2014, dar atunci curtea din Karaj l-a achitat.

Surse din organizația Organizația Christian Solidarity Worldwide sugerează că rearestarea pastorului Matthais ar putea indica lipsa de coordonare și competiția dintre centrele de putere și agențiile de servicii secrete din Iran.

Mervyn Thomas, președintele organizației Organizația Christian Solidarity Worldwide, a declarat: „Cerem încă o dată eliberarea imediată și necondiționată și exonerarea de orice vină și avertizăm autoritățile iraniene să înceteze hărțuirea împotriva creștinilor și a altor comunități religioase din această țară. În mod special, solicităm să nu se mai folosească acuzația de „punere în pericol a siguranței statului” împotriva minorităților religioase care își practică în mod pașnic credința”.