Pastorul care și-a pierdut locul de muncă pentru că i-a avertizat pe părinți despre evenimentele LGBTQ este în sfârșit audiat în instanță

Un pastor din Regatul Unit, care a postat un mesaj de avertizare pentru creștini și copii cu privire la evenimentele organizate local de promovare a mișcării LGBTQ, a fost în cele din urmă audiat în fața unui tribunal pentru ocuparea forței de muncă din Cambridge. Din cauza acestui mesaj postat în urmă cu trei ani, pastorul a fost nevoit să-și părăsească slujba part-time de la o școală primară.

Potrivit Centrului Juridic Creștin, departamentul juridic al grupului Christian Concern, tweet-ul a dus la o adevărată „vânătoare de vrăjitoare” pe rețelele de socializare care l-a forțat, în cele din urmă, să renunțe la slujba de îngrijitor.

Pastorul Keith Waters, în vârstă de 55 de ani, a avut o înțelegere cu școala conform căreia, dacă ar exista un conflict între slujba de la școală și aceea de pastor, slujba lui pastorală va avea prioritate.

Potrivit Christian Concern, el a spus încă de la început că „va fi fără echivoc în declararea publică a doctrinei creștine cu privire la diverse probleme, dintre care unele dintre acestea pot fi nepopulare”.

La începutul lunii iunie 2019, Waters a postat pe Twitter: creștinii nu ar trebui să sprijine sau să participe la parada Pride organizată de comunitatea LGBTQ. Waters a declarat înainte de audierea sa că intenția a fost să se adreseze și să-i avertizeze pe creștini cu privire la parada Pride din Regatul Unit, deoarece aceasta implică adesea nuditate, oameni în ținute sado-masochiste și manifestări explicit sexuale.

Acesta crede că evenimentele Pride ale comunității LGBTQ intră în conflict cu credințele creștine privind sexualitatea umană și sunt dăunătoare în special pentru copiii mici care participă adesea la astfel de evenimente sau sunt încurajați să participe.