O bibliotecă din Massachusetts, ce a anulat anterior un eveniment numit „La povești cu pastorul”, în urma plângerilor rezidenților, s-a răzgândit și a oferit permisiunea unui slujitor local să folosească spațiul său pentru a citi copiilor.

Chelmsford Public Library a făcut un anunț pe pagina sa de Facebook, declarând că a făcut o nouă rezervare pentru „La povești cu pastorul”, după ce a primit sfaturi de la un consilier juridic.

Kendall Lankford, pastorul bisericii The Shepherd’s Church, și-a rezervat un loc la bibliotecă într-un anumit interval orar pentru a-i învăța pe copii despre Domnul. Lankford a dorit să găzduiască evenimentul urmând exemplul mai multor biblioteci din toată țara care organizează și ele astfel de evenimente.

The Chelmsford Public Library , inițial, a aprobat evenimentul, dar primind acuzații că proiectul „La povești cu pastorul” este „un exemplu de discriminare, fobie și bigotism”, au anunțat anularea evenimentului, pe motiv că acesta ar contrazice politicile bibliotecii. În cele din urmă, biblioteca și-a cerut scuze pentru că mesajele primite au jucat un rol prea mare în luarea deciziei și a anunțat pe pagina sa de Facebook că a permis pastorului Lankford să folosească doar una dintre încăperile sale pentru evenimentul „La povești cu pastorul”.

Într-o declarație pentru The Christian Post, Lankford a susținut că biblioteca s-a răzgândit cu privire la anularea evenimentului, după ce a obținut consiliere juridică de la Massachusetts Family Institute și a trimis o scrisoare către bibliotecă.

Lankford a spus că evenimentul, la care au participat aproximativ 50 de persoane, inclusiv adulți și copii, a fost un „adevărat succes”.

Biblioteca a declarat pentru CP că a ținut întotdeauna cont de libertatea de exprimare și de „principiile celor respectuoși și amabili”. Biblioteca Chelmsford încearcă să ofere un spațiu în care membrii comunității sale să se simtă „apreciați și bineveniți”.

Sursa: The Christian Post