Într-o hotărâre cu privire la cazul „Dobbs vs. Jackson Women’s Health Organization”, în ce privește menținerea interdicției de întrerupere a sarcinii după 15 săptămâni, din statul Mississippi, Curtea Supremă a SUA a anulat decizia din 1973 care legaliza avortul la nivel național.

Iată ce a scris Judecătorul Samuel Alito într-una din hotărârile Curții: „Constituția nu conferă dreptul la avort; autoritatea de a reglementa avortul este restituită oamenilor și reprezentanților aleși de ei”. În luna mai a anului trecut, Curtea Supremă a Statelor Unite a fost de acord să se ocupe de cazul „Dobbs vs. Jackson Women’s Health Organization” pentru a lua o hotărâre cu privire la legea din 2018 a statului Mississippi privind vârsta gestațională. Actul respectiv interzice avorturile în Mississippi după 15 săptămâni de sarcină.

Dr. Sacheen Carr-Ellis a introdus o acțiune în numele Dobbs vs. Jackson Women’s Health Organization, singura autoritate a statului care reglementeaza legile cu privire la avort. Mississippi a făcut apel la Curtea Supremă după ce două instanțe inferioare au blocat legea. Un proiect de opinie a majorității a sugerat că instanța este gata să anuleze vechea lege și să mențină interdicția de a întrerupe o sarcină trecută de 15 săptămâni.

Sursa: Christian Post.