Regina Elisabeta a II-a, a cărei domnii a fost cea mai lungă domnie din istoria Marei Britanii, a murit la vârsta de 96 de ani.

De-a lungul domniei ei fără precedent, Regina Elisabeta a II-a a vorbit frecvent despre credința ei. În primul ei discurs cu ocazia sărbătoririi Crăciunului în 1952, Regina a cerut poporului să se roage pentru încoronarea ei, care urma să aibă loc.

„Vreau să vă rog pe toți, indiferent ce religie aveți, să vă rugați pentru mine în acea zi,” a spus ea. „Să vă rugați ca Dumnezeu să îmi dea înțelepciune și putere să mă țin de promisiunile solemne pe care le voi face, și pentru ca să Îl slujesc pe El și pe voi cu credincioșie, în toate zilele vieții mele.”

Credința Reginei a fost mai mult decât simplul produs al tradiției istorice. De-a lungul domniei ei, ea a declarat importanța credinței și și-a îndemnat poporul la același lucru.
“Pentru mine, învățăturile lui Hristos și faptul că dau socoteală înaintea lui Dumnezeu au fost liniile călăuzitoare în viața mea,” a spus ea în anul 2000. “Ca și mulți dintre voi, am găsit multă mângâiere în cuvintele și exemplul lui Hristos în timpurile grele.”

În anul 2002, Regina a suferit pierderea surorii ei, Prințesa Margaret, și a mamei ei, iar în discursul ei anual de Crăciun, Regina a declarat, „Știu cât de mult mă bazez pe credință să mă ghideze în timpurile bune și rele.”
„Fiecare zi este un nou început,” a continuat ea. „Știu că singurul mod în care îmi pot trăi viața este de a încerca să fac ce este bine, să privesc la viitor, să îmi dau toate silințele în orice îmi stă înainte în fiecare zi, și să îmi pun încrederea în Dumnezeu.”
Unind cele două secole, secolul al XX-lea și secolul al XXI-lea, Regina a declarat că ancora ei în furtuni este credința în Hristos, iar până în ultima clipă, ea și-a împlinit jurămintele sacre față de Dumnezeu de la încoronare, trăind cu credincioșie și slujindu-i pe cei pe care puși sub grija ei.

Sursa: Christianity Today