Vești tragice sunt raportate în Kenya după ce presupușii militanți al-Shabaab au intrat într-un sat și au ucis cu brutalitate șase creștini.În timpul unui interviu pastorul Stephen Sila care a fost martorul atacului din satul Widhu, a descris teroarea din timpul atacului terorist.

“Am numărat șapte case care au fost incendiate, patru corpuri de oameni au ars. Un om a fost împușcat mortal chiar în fața unei case arse și a unui alt corp decapitat de lângă ea. Alți săteni au scăpat în întuneric și poliția încă îi caută”, a spus Sila. Pastorul Sila a mai spus că sătenii întreabă de ce ofițerii de securitate nu fac mai mult pentru a-i proteja pe creștini de aceste atacuri brutale. Cu toate acestea, șeful poliției județene Lamu i-a asigurat pe localnici că autoritățile caută în mod activ teroriștii care s-ar putea să se fi întors în pădurea Boni din apropiere.

Un lider al unei biserici din zonă a declarat că atacul recent dovedește că creștinii nu sunt în siguranță în țară. Potrivit CBN News extremiștii au răpit și înrobit mai mult de 600 de femei și fete în ultimii trei ani într-o provincie nordică din Mozambic.

Amintim faptul că alte victime au fost vândute luptătorilor străini pentru un preț între $600 și $1,800 în dolari americani, iar unele dintre femeile și fetele care au fost răpite au fost eliberate după ce familiile lor au plătit o răscumpărare.