Regina Elisabeta a Angliei a transmis un mesaj tuturor episcopilor care participă la Conferința Lambeth, aducându-le aminte de „nevoia mare de Dumnezeu – atât în cuvinte cât și în fapte” în contextul postpandemic.

Cea de-a cincisprezecea ediție a Conferinței Lambeth ar fi trebuit să se organizeze în anul 2020, dar a fost amânată până acum din cauza pandemiei.

Data originală ar fi marcat 100 de ani de când episcopii anglicani s-au întâlnit pentru prima dată la sfârșitul Primului Război Mondial pentru a discuta aspecte legate de pace și unitate – subiecte care sunt „poate și mai cruciale în ziua de azi,” a spus regina Elisabeta.

În scrisoarea sa, regina spune că „este o mare plăcere să trimit salutările mele calde în timp ce vă continuați întâlnirea la a cincisprezecea Conferință Lambeth. (…) Știu că această conferință ia loc într-o perioadă în care avem mare nevoie de dragostea lui Dumnezeu – atât în cuvinte cât și fapte.”

Maiestatea Sa a continuat scrisoarea spunând, „acum, la fel ca în trecut, v-ați întâlnit într-o perioadă de mare provocare pentru episcopi și oameni ai bisericii de peste tot din lume, mulți dintre voi slujind în locuri conflictuale, pline de suferință și traumă. Este o mângâiere pentru mine că faceți acest lucru în puterea lui Dumnezeu.”

Atingând unul dintre cele mai importante subiecte ale acestei conferințe, regina a scris că, „trăim într-o vreme în care schimbarea climatică amenință viețile și mijloacele de trai ale multor oameni și comunități.”

Regina a mai declarat: „de-a lungul vieții mele, mesajul și învățăturile lui Hristos au fost călăuza mea și în ele mi-am găsit speranța. Rugăciunea inimii mele este ca să continuați să fiți susținuți de credința voastră în timpuri de încercare și să aveți speranță în timpuri de deznădejde.”

„Trimit urările mele calde tuturor și vă doresc să aveți o conferință de succes, și fie ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în lucrarea voastră în lume,” a concluzionat regina.

Sursă: Premier Christian News