În Danemarca a avut loc un nou caz de preluare a unui copil minor din mijlocul familiei sale de cetățenie română. Autoritățile au luat hotărârea să despartă nou-născutul de tinerii săi părinți, după ce aceștia au ajuns cu cel mic de urgență la spital, unde a fost diagnosticat cu hemoragie craniană. Medicii au suspectat că părinții s-au comportat abuziv cu bebelușul, fapt care ar fi condus la degradarea stării lui de sănătate, însă nu există dovezi în acest sens. Mai mult, poliția daneză i-a arestat preventiv pe cei doi soți, pentru o perioadă de patru săptămâni, timp în care investigațiile autorităților vor înainta. Conform declarației ambasadorului român de la Copenhaga, Mihai Alexandru Grădinar, în prezent nou-născutul se află în afara pericolului de moarte și primește îngrijirile medicale necesare.

Fratele tinerei mame a transmis un apel la rugăciune pentru situația familiei Rotundu, povestind și că la câteva zile după naștere, bebelușul plângea neobișnuit de des și nu se putea odihni, motiv pentru care părinții au cerut ajutorul medicilor. Odată ajunși la spital, cel mic a fost preluat de autorități fără nicio explicație, iar părinții au fost duși în centre de detenție separate, sub acuza că au provocat celui mic ”sindromul bebelușului scuturat”.

Ministerul Familiei din România a solicitat ieri aducerea în țară a copilului, pe motiv că este mai potrivit ca el să se afle în mijlocul familie extinse, decât într-o instituție sau familie străină. De asemenea, autoritățile din România și-au oferit sprijinul față de părinții aflați într-o situație extrem de dificilă.