Rezultatele unui studiu al Bisericii Anglicane arată că cei din generațiile tinere sunt mult mai probabil să se roage decât cei în vârstă.

Studiul a arătat că deși peste jumătate (56%) din tinerii de 18-34 de ani se roagă, procentajul celor în vârstă de 55+ de ani care se roagă a scăzut la 41%. O treime din categoria tinerilor (18-34) au declarat că s-au rugat în ultima lună, comparat cu un sfert din cei de peste 55 de ani. Cele mai multe persoane au spus că cel mai des se roagă pentru prieteni și familie (69%), aceștia fiind urmați de cei care au declarat că rugăciunile lor sunt pentru cei bolnavi (54%). În jur de jumătate (51%) înalță rugăciuni de mulțumire.

Reverendul Dr. Stephen Hance, lider în departamentul de Evanghelizare și Misiune pentru Biserica Anglicană, a spus: „Aceste rezultate contestă presupunerea foarte des întâlnită că tinerii nu sunt interesați de credință și de lucrurile spirituale.”

„Cum tensiunile se tot adună și oamenii din orice generație se confruntă cu o mare incertitudine, mulți găsesc putere de la Dumnezeu prin rugăciune,” a susținut Rev. Hance.

Hance a mai declarat că Biserica Anglicană îi are ca prioritate în această decadă pe tinerii interesați de religie.

Sursa: Christian Today