Președintele Bisericii Creștine Reformate din Cuba a fost reținut de autoritățile statului după ce un ofițer de securitate i-a percheziționat locuința. Astfel, au fost confiscate o serie de articole, inclusiv telefoane mobile și echipamente informatice ce aparțineau bisericii sale. Pastorul a fost dus de oficialii guvernamentali într-o locație necunoscută și a fost interogat sub acuzația „primirii ilegale de bunuri”. De asemenea, accesul la comunicare al pastorului și familiei sale a fost întrerupt.

Șeful departamentului de apărare al organizației Christian Solidarity Worldwide, a declarat: „Suntem extrem de îngrijorați pentru președintele Bisericii Creștine Reformate din Cuba, a cărui singură infracțiune a fost să caute independența pentru el și pentru denominația pe care o reprezintă, în conformitate cu drepturile fundamentale și libertățile de credinţă.”

Surse de la fața locului au descris acuzațiile împotriva reverendului cubanez ca fiind nefondate, menționând că obiectele confiscate au fost obținute în mod legal. Ei și-au exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la faptul că guvernul ar folosi acest pretext pentru a hărțui liderul religios, care ar fi devenit o țintă a guvernului de când denominația din care face parte a ales să se retragă din Consiliul Bisericilor din Cuba, un organism ecumenic care are un istoric în sprijinirea guvernului.

Sursa: premierechristian.news