Un creștin din Uganda de est a murit pe 10 iulie din cauza loviturilor la cap, în urma unui atac al extremiștilor musulmani.

Robert Bwenje și pastorul asistent Ambrose Mugisha de la Biserica Penticostală Elim din satul Nyamiringa au participat la o dezbatere în aer liber despre creștinism și islam pe 6 iulie. „În urma acestui eveniment, opt musulmani, printre care două femei, și-au pus încrederea în Domnul Isus”, a relatat pastorul Mugisha, în vârstă de 25 de ani. „Acest lucru i-a mâniat pe musulmani, dar ei nu puteau să ne atace pentru că eram protejați de către poliție”. Pe drumul de întoarcere, Mugisha și Bwenje au fost atacați de musulmani din satul Sirimula pe când traversau o mlaștină. Musulmanii strigau „Allah akbar, Allah akbar” [Allah este mai mare].

După ce au fost bătuți crunt, Bwenje șu Mugisha au fost găsiți de un trecător, care i-a dus la o clinică din apropiere pentru a li se acorda primul ajutor. Ulterior, aceștia au fost transportați la un spital din Kiboga.

Pastorul senior al Bisericii Penticostale Elim, Godfrey Ssemujju, i-a vizitat pe Mugisha și pe Bwenje la spital, iar Bwenje a decedat în seara de 10 iulie. Bwenje avea doar 28 de ani.

Pastorul Ssemujju i-a informat pe reporterii de la Morning Star News că a raportat incidentul la sediul central a poliției din Kiboga. Poliția l-a arestat pe unul dintre cei doi extremiști pe care Mugisha a reușit să îi identifice, iar acesta a fost acuzat de tentativă de omor.

Sursa: The Christian Post.