Lucrările de caritate creștine au lansat un film nou care arată realitatea crudă despre violența extremiștilor islamici din Nigeria.

The Milkmaid (trad. Lăptăreasa), regizat de Desmond Ovbiagele, prezintă povestea a două surori care îndură un calvar sfâșietor din partea musulmanilor militanți din zona rurală a Africii sub-sahariene.

Ovbiagele a declarat: „Răscoala extremistă împotriva religiei care s-a răspândit în partea de nord a Nigeriei pe parcursul ultimilor 10 ani a făcut ca, în gândirea societății în general, valoarea vieții umane să se reducă la o simplă statistică, care nu are nume și nici voce. Ca un producător de filme, am simțit că trebuie să folosesc toate mijloacele cinematografice pentru a fi astfel o portavoce a celor care, fie vii sau morți, nu pot să vorbească în apărarea lor”.

Ovbiagele le-a spus celor de la Premier Christian News că el speră că acest film va aduce la lumină înaintea conștiinței publice atrocitățile care au loc în Nigeria și că organizațiile și comunitățile creștine vor continua să se opună acestor crime.

“Biserica ar trebui să se ridice și să îi apere pe cei asupriți, care au nevoie de sprijin sau de dreptate (…). Nu putem doar să stăm în casele noastre și în biserici și să spunem doar că ne vom ruga pentru această situație.Creștinii trebuie să fie cât se poate de activi, folosind orice modalitate au la dispoziție pentru a produce o schimbare.”

În iunie 2021, Consiliul de Relații Externe al SUA a raportat că Nigeria a ajuns într-o situație fără precedent și a arătat că guvernul este incapabil să își protejeze cetățenii, să prevină violențele și să limiteze răspândirea răscoalelor.

Sursă: Premier Christian News.