Aplicația de interet WeChat, despre care se estimează că este folosită de mai mult de opt din zece persoane din China, a interzis folosirea cuvântului „Hristos”.

Andrew Boyd, de la organizația creștină Release International, a condamnat cenzura. El arată cât de grav vor fi afectați creștinii de noua legislație introdusă de guvernul chinez.

WeChat a renunțat la cuvântul „Hristos”, considerând că este la fel cu pornografia, traficul de droguri și incitarea la rebeliune în China.

Andrew Boyd spune că una dintre cărți a fost „Urmarea lui Hristos” de Thomas à Kempis, care a fost publicată pentru prima dată în latină medievală din secolul al XV-lea. Dar cenzorii WeChat au renunțat la cuvântul „Hristos”.

Boyd adaugă că creștinii încearcă să găsească modalități de a ocoli interdicția. „Singurul mod în care biserica a reușit să posteze ceva pe internet în legătură cu „Hristos” a fost să schimbe una dintre litere printr-o cifră. Aceasta este cea mai extraordinară formă de cenzură și arată doar ce se întâmplă de fapt astăzi în China”, a declarat Andrew Boyd.

Release International spune că, în ciuda Constituției Chinei care conține o garanție a libertății religioase, discriminarea cu care se confruntă minoritatea creștină a țării în fiecare zi spune o poveste diferită.