La o universitate creștină din Ohio s-a constatat o izbucnire spontană de rugăciune și închinare în rândul studenților săi, la câteva zile după ce a început o trezire la Universitatea Asbury din Kentucky.

Președintele Universității din Cedarville, Thomas White, a descris ceea ce se întâmplă ca fiind „o revărsare sfântă și o prezență a Duhului Sfânt”, adăugând că va fi datoria profesorilor să stabilească dacă a fost cu adevărat o trezire.

Potrivit lui White, trezirea a început în timpul serviciului de capelă de luni dimineața din campusul din Cedarville, în timp ce studenții parcurgeau pasajul din Vechiul Testament, Psalmul 86.

„Am avut un moment de rugăciune și de cântare”, a povestit White. „Și în timpul cântecului, fără o chemare la altar sau vreo invitație de vreun fel, am avut câțiva studenți care au început să vină în față și să se roage. ”

„Și astfel, când m-am întors pe scenă – predica se terminase în acel moment – am început să ne rugăm și am început să cântăm. Și, înainte de a se termina capela, era un altar plin de studenți care doar se rugau, iar unii plângeau, alții se luau în brațe unii pe alții.”

White a explicat că „capela pur și simplu a continuat” după ora obișnuită pentru a se încheia în jurul orei 10:45, majoritatea elevilor rămânând în următoarea perioadă de curs pentru rugăciune și închinare, unii dintre ei revenind la capelă după ore.

Serviciul de capelă obișnuit la Universitatea din Cedarville are în jur de 3 000 de studenți, aproximativ 1 000 alegând să rămână pentru rugăciune și cântece după program, potrivit lui White.

„Când am plecat de la serviciu în acea zi pentru a mă duce acasă să iau cina la ora 5:30, încă mai era adunat un mic grup de studenți”, a spus White. „Ne-am întors la capelă în acea seară pentru a face o întâlnire de rugăciune la ora opt”.

„Cred că am avut în jur de 1.000 de studenți care s-au întors în acea seară și ne-am rugat, am cântat cântece de laudă pentru Isus, am citit Scriptura și eram încă acolo după ora 10.”

Marți, în timpul serviciului de la capelă, White a făcut o chemare la altar, mulți studenți venind în față. Campusul a organizat din nou o adunare de închinare neplanificată în seara de marți, la ora 20:00, care a durat până după ora 22:00, iar unii studenți încă se rugau în jurul orei 23:00.

Pentru miercuri, White a spus că studenții din Cedarville care s-au simțit chemați să facă acest lucru au mers la alte școli din zonă pentru a evangheliza, rugându-se ca „Duhul Sfânt să aibă o revărsare sfântă în acele campusuri ”.

Închinarea neașteptată de la Universitatea din Cedarville a început la câteva zile după ce o trezire similară a avut loc la Universitatea Asbury în timpul serviciului de capelă, în care studenții au rămas după program pentru a continua să se închine prin laudă și rugăciune.

„El lucrează în locuri diferite, în moduri diferite, și asta este minunat ”, a concluzionat Thomas White. „Suntem bucuroși că El lucrează în întreaga țară.”

Sursa: The Christian Post