Loading ...

ASCULTĂ LIVE
Dialoguri despre Isus
În fiecare marți la 20:00 și miercuri la 11:00.
Producător: Cross One Radio
Realizator: Dana Mercioniu
Dialoguri despre Isus „Cine zic oamenii că sunt Eu?” este întrebarea pusă de Isus ucenicilor Lui, urmată de a doua întrebare mai personală: „Cine ziceți voi că sunt Eu?” Dar tu? Ce ai răspunde la întrebarea: Cine este ISUS? Pastorul Daniel Mecioniu ne provoacă să dăm un răspuns, prezentându-ne perspectiva culturii și pe cea a Scripturii despre persoana lui Isus Hristos. Hai să descoperim cum a influențat ISUS istoria și cum o poate schimba și pe a ta.

De la tâmplar la rabin

Pentru o vreme, Isus a fost doar Fiul Mariei, tâmplarul din Nazaret. Există însă un punct zero, o „împlinire a vremii” în care Isus lasă sculele de tâmplărie și se pregătește pentru altfel de lucrări. Restul este istorie, o istorie pe care o vom dezvălui pagină cu pagină în emisiunile viitoare. Deocamdată ne oprim la mirajul începuturilor: prima arătare, primii ucenici, primele cuvinte.

Amintiri din copilăria lui Isus

De Crăciun ne-am uimit că Dumnezeul infinit a devenit copil. Și Isus a continuat să fie copil pentru câțiva ani din existența Lui terestră. Oare și EL și-a julit genunchii? Oare S-a jucat cu tovarășii Lui din Nazaret ca orice alt copil? În ce limbă vorbea și cum a învățat să citească? Nu știm toate răspunsurile, dar ceva tot putem afla citind evangheliile și scrutând cultura vremii.

Certificatul de naștere al lui Isus

Se apropie Crăciunul. Un Prunc S-a născut. Cine este El? Cum îl identificăm dintre miile de copii care s-au născut? Cum Îl recunoaștem după mai bine de 2000 de ani? Pastorul Dan Mercioniu ne ajută să completăm „certificatul de naștere” al lui Isus și să distingem adevărul de poveste.

De unde știm că Isus a existat?

De unde știm că Isus a existat cu adevărat? Ascultând episodul 2, vom descoperi sursele biblice și extrabiblice care ne dau suficiente argumente să credem că Isus a fost o persoană istorică și vom afla că evangheliile canonice sunt surse credibile cu privire la viața lui Isus.

Cine crezi tu că este Isus?

Despre Isus s-a vorbit mult, dar nu suficient. Împreună cu pastorul Daniel Mercioniu, în seria ,,Dialoguri despre Isus”, aflăm cum a influențat El istoria lumii și cum poate să influențeze și istoria ta. În primul episod, am fost provocați să dăm un răspuns la întrebarea pe care Domnul Isus le-a adresat-o ucenicilor: ,,Cine ziceți voi că sunt Eu?”.