Călătorie în univers
Luni și miercuri de la 16:00
Producător: Cross One Radio
Realizator: Andreea și Eduard Antoce
Prin creație, Dumnezeu a vrut ca noi să Îl cunoaștem mai bine pe El și puterea Lui, care coordonează legile vieții și ale naturii. "Călătorie în univers" este o aventură de explorare a creației divine, în care descoperim împreună curiozități despre lumea care ne înconjoară, observate cu ajutorul științei, dar care au și bază biblică.

Cel mai lung cod scris vreodata – ADN-ul

Dacă am putea tasta 60 de cuvinte pe minut, timp de 8 ore în fiecare zi, atunci ar dura aproximativ 50 de ani să terminăm de scris toată informația conținută în ADN.

Ce capacitate specială are broasca țestoasă

Dacă un om ar încerca să stea câteva ore bune într-un loc unde temperaturile sunt negative, cel mai probabil ar îngheța treptat până când, în final, corpul i-ar ceda sub presiunea frigului. În schimb, unele specii de animale au fost create cu o funcție cu ajutorul căreia, dacă ar fi înghețate de vii, ar scăpa nevătămate. O astfel de specie este broasca țestoasă de uscat.

Ce efecte a avut potopul asupra Pământului?

Pentru că suntem înconjurați de cantități uriașe de apă, ne putem întreba cum ar arăta istoria planetei noastre dacă întreaga sa suprafață ar fi fost cândva acoperită de un singur ocean imens. Răspunsul se află chiar în trecutul pământului, când a avut loc marele potop din vremea lui Noe.

Ce nu știai despre pinguinul imperial

Fie că suntem în sezonul rece, fie că este mijlocul verii, o vizită imaginară pe țărmurile înghețate ale Antarcticii poate să fie oricând un mijloc de reîmprospătare a minții. Printre cele mai interesante lucruri care pot fi văzute în aceste locuri este și pinguinul imperial.

Există cu adevărat aceste curiozități din Univers?

Când o citești cu atenție, Biblia oferă răspunsuri la unele dintre cele mai complexe întrebări despre existența universului și despre propriile noastre ființe.

Ochiul – mai mult decât o cameră video

Cu toată munca depusă pentru a crește eficiența camerelor video, totuși nimic din ce este creat de om nu poate egala capacitatea singurei camere video vii, ochiul.

coralii-gradinile-subacvatice-calatorie-in-univers

Coralii – „Grădinile subacvatice”

În adâncimile oceanelor tropicale care mărginesc multe dintre continentele pământului, există întinderi de structuri acvatice divers colorare, care seamănă cu cele mai frumoase dintre grădinile lumii. Numai că nu sunt compuse din plante marine, ci din animale vii. Vorbim despre recifurile de corali.

Șarpele a fost creat sau a evoluat?

În călătoria de astăzi aflăm câteva informații despre cel mai celebru înșelător al istoriei: șarpele. Agil și dotat cu cea mai eficientă armă de atac, e conceput în mod clar pentru a vâna și pentru a ucide. Designul șarpelui nu este ceva ce ar fi putut apărea la întâmplare. De fapt, dovedește existența unui Creator care i-a oferit informațiile genetice necesare pentru a supraviețui

Ce busolă au păsările?

Știința nu încetează să ne reveleze minuni ale creației. Potrivit unui studiu publicat într-un jurnal științific din America, s-a descoperit că păsările s-ar putea să aibă capacitatea de a vedea câmpul magnetic al pământului cu ochiul liber.